Akershusmagasinet | A4 Gardermoregionen 2
1242
page-template-default,page,page-id-1242,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Gardermoregionen:

Sentralt på Østlandet, kort vei til verden

Gardermoregionen ligger sentralt på Østlandet, mellom Oslo, Mjøsregionen og Kongsvinger. Som vertskap for Norges hovedflyplass på Gardermoen har vi også kort vei ut i verden. Kommunene i området samarbeider for å vise frem regionen, både som et alternativ til, og en avlastning for,  pressområdene i Oslo. Dette er en region i vekst og utvikling og vi er lett tilgjengelige med fly, bil og tog.
I kommunene i regionen finner du ordførere, rådmenn og næringssjefer som gjerne inviterer til en kopp kaffe og en uformell prat. Hos oss finnes det arealer å vokse på og hjelpsomme hoder og hender som gjerne tilrettelegger for ny næringsutvikling.

Samlingspunktet

LHL valgte det mest sentrale punktet i hele landet for å bygge nytt sykehus.

– Og kommunen var helt fantastisk, sier general-sekretær Frode Jahren.

LHL hadde to sykehus på Romerike – i Feiring og på Glittre. Men lokalene trengte fornyelse.

– Så tenkte vi på hva som er det mest sentrale punktet i landet når det gjelder kommunikasjon, slik at vi kunne være et nasjonalt tilbud. Da pekte Gardermoen seg ut. Vi har orientert oss etter hovedflyplassen og trafikkåren, sier Jahren.

– Vi ser på dette som samlingspunktet.

Generalsekretæren roser Ullensaker kommune:

– Vi kom til dem med et stort prosjekt, og vi trengte fart på reguleringsplaner og alt det som kommunen måtte bidra med. De lovet å jobbe dag og natt for å få det i stand, og det er jeg sikker på at de gjorde. I tillegg var de utrolig flinke til å snu seg rundt og plassere det kommunale helsehuset her så det kunne stå ferdig samtidig som sykehusbygget var ferdig. Det er ikke mange kommuner som greier å handle så fort, sier Frode Jahren.

 

Frode Jahren

Genrealsekretær i LHL

Kommunen var helt fantastisk.

Vant på serviceinnstilling

Forbilledlig oppfølging og norgesrekord i saksbehandling. Slik oppsummerer Roger Nyeng behandlingen Coop fikk i Ullensaker kommune.

 

Han snakker om Coops logistikk-senter, CLog.

– Europas mest automatiserte dagligvarelager, som logistikkdirektør Nyeng beskriver det.

– Grunnen til at vi valgte Garder-moen, var først og fremst den gode logistikkmessige beliggenheten og den positive innstillingen og holdningen som vi møtte fra Ullensaker kommunes side. De satte vel norgesrekord: Vi fikk behandlet områdereguleringsplanen, detaljreguleringsplanen og rammesøknaden samme dag, forteller han.

Mindre enn fem år etter åpningen skal logistikksenteret utvides fra 
52 000 til 83 000 kvadratmeter.

– Igjen har kommunen vært særdeles behjelpelig, sier Nyeng.

– Etableringen av logistikksenteret har vært en ubetinget suksess.

 

Roger Nyeng

Logistikkdirektør i Coop Norge

Vi fikk behandlet områdereguleringsplanen, detaljreguleringsplanen og rammesøknaden samme dag.

 

ULLENSAKER KOMMUNE

er hjemkommunen til hovedflyplassen. Her finner du porten til resten av Norge og verden rett utenfor døra.

Ullensaker arbeider for at det skal være enkelt å være innbygger og næringsdrivende i kommunen.

Folketallet nærmer seg 40 000 og vokser årlig med over tusen nye innbyggere. Næringslivet er i utvikling og har sterk vekst.

Kommunen samarbeider godt med lokalt næringsliv, og de ønsker nyetableringer og nye innbyggere velkommen.

I Ullensaker finner du en moderne by i vekst med alle fasiliteter, et rikt kulturliv og flotte turområder.

Ullensaker kommune er et godt sted å være. Du kan reise hvor du vil og alltid komme hjem til Ullensaker.

 

Kontakt nærigsrådgiver Linda Sjåstad Andreassen

Tlf +47 907 68 311

Linda.Sjastad.Andreassen@ullensaker.kommune.no

Flatt og rett ved E6

Flat, fin fjelltomt, med gode grunnforhold og rett ved E6. Tibnor valgte Eidsvoll etter å ha analysert seg frem til at det var best å ligge nord for Oslo.

Den store, nordiske stål- og metalleverandøren vokste ut av lokalene i Oslo.

– Vi forsøkte å få en lokalisering så nær Oslo som mulig. Vi transporterer i alle retninger i hele Norge, sier logistikkdirektør Finn Kamås.

Også av hensyn til de ansatte er det en fordel ikke å flytte så langt.

– Nå er alle ansatte positive til å bli med. Vi flytter i etapper, og planen er å være i full drift 1. juni, forteller Kamås.

Han hadde flere alternativer på blokken hele tiden. I og rett utenfor Oslo var det ikke plass på riktig sted. Ved Gardermoen skulle Statens vegvesen planlegge nytt kryss, og det hadde ikke Tibnor tid til å vente på.

– Når du driver med så tunge produkter som vi gjør, trenger du gode grunnforhold. Nå har vi fått en flott «fjelltomt», flat og fin og med veldig rask avkjørsel fra E6, forteller han. Kontakten med kommunen er det utbygger Bulk Infrastruktur som har hatt, og 
tilbakemeldingene derfra er at prosessen har vært god hele veien.

– Vi har gjort analyser av nedslagsfeltet vårt og de store godsstrømmene i Norge. 
Analysene viste at det lønner seg for oss å ligge nord for Oslo, ikke sør for Oslo, forteller Finn Kamås.

Finn Kamås

Logistikkdirektør i Tibnor

Nå har vi fått en flott «fjelltomt», flat og fin og med veldig rask avkjørsel fra E6.

EIDSVOLL KOMMUNE

Grunnlovsbygda Eidsvoll ligger sentralt på Romerike, nært Gardermoen og 35 minutters togtur til Oslo. Eidsvoll har det beste togtilbudet i Gardermo-regionen. Eidsvoll strekker seg fra Dal og Råholt i sør til Minnesund og Feiring i nord.

I midtbygda ligger administra-sjonssenteret Sundet idyllisk til ved Vormas bredd. Eidsvoll kan tilby attraktive boligtomter for enebolig-bygging og småhusbebyggelse, i tillegg til sentrumsnære tomter for større leilighets-bygg. Flere områder er ferdig regulert for utbygging til sentrums- og næringsareal.

Med ca. 25 000 innbyggere og en befolkningsvekst på 2,5 % årlig er kommunen i stor utvikling. Eidsvollsbygningen er et populært besøksmål, 
kultur- og organisasjonslivet er rikt, og det satses stort på skoleutbygging.

 

 

Ring ordfører John-Erik Vika,

66 10 71 00/413 04 150 eller send e-post

John-Erik.Vika@eidsvoll.kommune.no for en nærmere prat!

 

 

Kort vei til alt

Kort vei til kundene og god plass, oppsummerer daglig leder Erik Brennmoen i Inhouse Group.

Selskapet har holdt til i Gjerdrum helt siden 1974.

– Det er sentralt, men landlig. Vi har kort vei til kundene våre og til hovedkontorene rundt om i Osloregionen, samtidig som det er kort vei til Gardermoen og flyplassen, sier sjefen.

– Det er bra både når vi reiser og når vi skal ta imot kunder på showroom-besøk. Alt er i kort avstand. Samtidig har du god plass og det landlige, sier Erik Brennmoen.

Det er sentralt, men landlig.

Slipper kø til Oslo

Kort vei til alt og slutt på køene. – Ingen av oss er glade i pendling og kø, sier daglig leder Leif Haugland i Obsima Technology.

 

– Køsituasjonen inn til Oslo, var noe jeg opplevde i tidligere jobber. Det er ingen naturlov som sier at alle selskaper skal ligge i Oslo, sier Haugland.

Han har engasjert seg i Gjerdrum – ikke bare som bedriftsleder, men også blant annet som styreleder i Gjerdrum Næringspark og som varaordfører.

– I Gjerdrum har vi kort vei til alt, uansett. Må vi til Oslo på et møte, så er det enkelt å håndtere med tog eller buss. Skal vi lenger, er vi like ved Gardermoen. I tillegg er det rimeligere å leie lokaler her enn i nærliggende kommuner, sier Leif Haugland.

– Vi har lett tilgang til kompetent arbeidskraft. Det er lett å skaffe dyktige folk. Mange ønsker å bryte med pendlerutfordringen og flytter gjerne til Gjerdrum. Jeg merker at mange spør meg på gaten eller i butikken om vi har ledige jobber.

Haugland omtaler Gjerdrum som en 
levende bygd med et godt samarbeid i 
næringslivet og mange små og mellomstore bedrifter.

– Alle utbyggingsprosjektene i sentrum skal ha næringsarealer i første etasje. Det betyr at utbudet av lokaler blir større. Prisene vil nok fortsatt være gunstige, konstaterer Leif Haugland.

Det er ingen naturlov som sier at alle selskaper skal ligge i Oslo.

 

GJERDRUM KOMMUNE

ligger sentralt plassert midtveis mellom hovedstaden og landets hovedflyplass.  Vi har et godt utbygd servicetilbud, et levende lokalsamfunn og vakkert naturlandskap med skog og mark rett utenfor stuedøra.

Gjerdrum er en liten og oversiktlig kommune, og det er det mange som setter pris på. Vi opplever stabil tilflytting, og folketallet nærmer seg nå 7 000. Her finnes boliger for de som vil bo i sentrale, moderne leiligheter med urbane kvaliteter og for de som ønsker å ha det mer landlig, men likevel bo sentralt. Midt i bygda finner vi kommune-sentret Ask med spennende spesialforretninger, trivelige spisesteder, et variert tjenestetilbud og det vi trenger i det daglige.

Bygda vår er kjennetegnet av en engasjert og aktiv befolk-ning. Det er rike muligheter for friluftsliv og idrett ute og inne, og kulturlivet blomstrer i og rundt vårt eget kulturhus. En lang og variert rekke lag og foreninger bidrar sammen med frivilligheten til livskvalitet for ung og gammel.

Med kommunens sentrale beliggenhet, er det velegnet å etablere næring hos oss. Vi har en aktiv næringslivsforening, og gründere kan få starthjelp fra kommunens etablerer-tjeneste og kompetansemiljøet fra i Gjerdrum Næringspark AS. Også næringsdrivende vet å sette pris på de korte avstandene i kommunen – både i geografisk forstand og til administrasjon og politikere.

Vi har plass til deg og dine!

 

 

Ta gjerne kontakt med ordfører Anders Østensen eller rådmann Frits Arne Eriksen for en hyggelig prat om mulighetene i Gjerdrum!

Anders Østensen, ordfører,

tlf. 66 10 60 11 / 922 05 377 eller e-post anders.ostensen@gjerdrum.kommune.no.

Frits Arne Eriksen, rådmann,

tlf. 66 10 60 10 / 489 90 481 eller e-post frits.arne.eriksen@gjerdrum.kommune.no.