Akershusmagasinet | A3 Gardermoregionen 1
930
page-template-default,page,page-id-930,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Leve og bo i Gardermoregionen!

Hos oss finner du et Norge i miniatyr. Vi har store områder med uberørt natur, flotte rekreasjonsområder, trivelige bygder og byer med et rikt service- og kulturtilbud. Hos oss fostres ikke bare odelsgutter og jenter: Vi har OL-vinnere vi er stolte av og vi har fått en stor bredde i næringsutviklingen, både knyttet til flyplassen og til lokale næringsparker. Regionen er i vekst, og vi vil gjerne ha flere med oss videre!
Du er velkommen om du vil bosette deg hos oss, og vi er klare for dialog hvis du vurderer å starte en virksomhet hos oss. Les mer om hver enkelt kommune og om bedrifter som trives godt i regionen vår. Ring en av oss, så skal du få se at det skjer noe!
SA03a

Valgte Hurdal og skogen

Termowood valgte Hurdal og kom til sine egne. – Dette er en skogkommune med historie og tradisjoner, konstaterer daglig leder Henning Thorsen.

Bedriften produserer bygningselementer av treverk. – Jeg var ute etter å finne et sted som var egnet til akkurat det. Hurdal er en kommune med mye skog. Så ble jeg kontaktet av Flaen Sag & Høvleri, og nå bygger vi nye produksjonslokaler rett ved siden av, forteller Thorsen.

– Vi var på vei til å etablere oss et annet sted, men i Hurdal fikk vi veldig raskt møte med ordføreren og rådmannen. De fortalte om visjoner og målsetting innen næringsutvikling og bærekraft, noe som passer godt for oss, sier han. Nå investerer Termowood cirka 60 millioner kroner i produksjonsutstyr til den nye fabrikken.

Det var ikke bare snakk om tre. Viktig var det også å komme til en mindre kommune med leiekostnader som er til å leve med.

– Dette er en region som passer til visjonene våre og til det vi skal drive med. Der vi skulle etablere oss i utgangspunktet, var vi bare en liten peanøtt i den store sammenhengen. Her er vi plutselig en av de store bedriftene som blir satt pris på, sier Henning Thorsen.

 

Henning Thorsen

Daglig leder, Termowood

Dette er en region som passer til visjonene våre og til det vi skal drive med.

 

HURDAL KOMMUNE

er en vekstkommune med i underkant av 3000 innbyggere. Vi har i 2018 vedtatt ny kommuneplan og områdeplan for Hurdal sentrum som legger tilrette for fremtidsrettet bolig -og næringsutbygging. 
Vi legger til grunn FNs bærekraftsmål innenfor areal og samfunnsplanlegging, næringsutvikling og tjenesteproduksjon/-utvikling.

Vårt viktigste arbeid er å skape et attraktivt lokalsamfunn med fokus på livsmestring, frivillighet og fellesskap. Klima og miljø er et satsingsområde, og målet er å være et plussamfunn innen 2030. Hurdal er en bygd som gnistrer av utviklingsvilje og vi ønsker å ha flere med på laget!

Ta kontakt med ordfører Runar Bålsrud, 917 08 227 eller mail runar.balsrud@hurdal.kommune.no for en nærmere prat.

Usedvanlig kvikke i Nes

Kommunen handlet raskt og fikk iskalde resultater. Mr. Iceman er svært godt fornøyd med Nes.

– De overrasker med kort saksbehandlingstid, konstaterer Jack Stensland. 
Han fryser rent, norsk vann til ekstra hard is og eksporterer den.

– Vi kunne ha druknet i alle slags byråkratiske tregheter, men slik er det ikke i Nes. Kommunen har vært usedvanlig kvikk. Det er positivt, for næringslivet går jo i to hundre.

Plasseringen er ismannen også storfornøyd med.

– Jeg kaller det «Det gylne triangelet», for du har Oslo, Gardermoen og Sverige. Den trekanten er helt fantastisk, sier Jack Stensland.

 

Jack Stensland

Gründer i Mr. Iceman

 Jeg kaller det «Det gylne triangelet», for du har Oslo, Gardermoen og Sverige.

Attraktivt landbruk

Landbruket er viktig å ha med på laget når diesel skal erstattes med biogass. Derfor valgte Romerike Biogassanlegg å etablere seg i Nes.

Det er energigjenvinningsetaten i Oslo kommune som står bak biogassanlegget. Matavfallet fra Oslo og Akershus blir til biogass og biogjødsel. Nå har det fått selskap av kumøkk. Også husdyrene i området leverer råvarer til produksjonen.

– Vi etablerte oss i Nes fordi det er en attraktiv kommune, med akseptabel nærhet til Oslo og nærhet til landbruket. Det var deponigass tilgjengelig som energi til prosessene våre, og tilgjengelige arealer. Så ønsket de oss hit, og det var viktig, forteller fagsjef Espen Govasmark.

– Kommunen er strålende, og vi har veldig gode relasjoner til næringslivet i Nes, sier Govasmark.

 

Espen Govasmark

Fagsjef i Oslo kommune

Kommunen er strålende, og vi har veldig gode relasjoner til næringslivet.

NES KOMMUNE

har en offensiv satsning på næringsutvikling og satser aktivt på å tilrettelegge gode næringsområder for et variert næringsliv. Kommunen er sentralt plassert med nærhet til Gardermoen og har gode kollektivtilbud (tog og buss). Kommunesenteret Årnes er i stor utvikling.

Nes er et godt og attraktivt sted å bo og leve!

 

Kontakt næringssjef:

Olaf Dønnum Telefon 63 91 10 00 Mobil 917 86 630 eller send en e-post: olaf.donnum@nes-ak.kommune.no

 

LA04Nannestad

Trygg oppvekst i Nannestad

Der oppveksten er trygg og boligene mange, er det enklere å få tak i gode medarbeidere. Nordby Maskin roser Nannestad for å være et godt sted å bo.

– Det er flere grunner til å etablere seg i Nannestad. Hovedflyplassen ligger selvfølgelig her. Med en trafikkvekst uten like er det et trygt sted å være for næringslivet. I tillegg er det tilgjengelige næringsarealer i kommunen, sier assisterende daglig leder Tor Eivind Nordby Vik.

Han snakker likevel aller helst om hvor godt det er å bo i kommunen. Selv kommer han fra Tynset og har arbeidet i IT-sektoren i Oslo.

– Det er stor vekst på boligfronten, som gjør at det også er gode bomuligheter i kommunen for de ansatte. Det gir god tilgjengelighet på ny arbeidskraft, og det gir gode muligheter for de ansatte til å etablere seg innenfor kommunen, sier han.

– Nannestad er et veldig trygt sted å vokse opp. Det er god skole- og barnehagedekning, og mange både organiserte og uorganiserte aktiviteter for barna.Tor Eivind Nordby Vik roser også Nannestad kommune for å ha tilrettelagt for gode næringsarealer, samlet dem og sørget for gode B2B-muligheter.

Tor Eivind Nordby Vik

Assisterende daglig leder i Nordby maskin

Nannestad er et veldig trygt sted å vokse opp.

 

NANNESTAD KOMMUNE

har et areal på 341 kvadrat-kilometer og et innbyggertall på 13604 pr 3. kvartal 2018. Kommunen består av store jordbruksområder og mye skog. Nannestad har fine muligheter for varierte friluftsaktiviteter både sommer og vinter.

Nannestad kommune har fire tettsteder i tilknytning til våre fire barneskoler, ungdomsskolen og videregående skole er lokalisert i Nannestad sentrum. Vi har god kapasitet til videre utbygging i alle våre fire tettsteder, men Nannestad sentrum har i regional plan status som knutepunkt.

Vi har også store arealer som er ferdig regulert for næringsvirksomhet, med den største kapasiteten inn mot hovedflyplassen på Gardermoen.

 

Ring stabsleder Rune Storstein, 97168138 eller send epost: rune.storstein@nannestad.kommune.no for en nærmere prat.